محمدعلی اثنی عشری : مشکل بیکاری !!



آرمان حاجیان فرد، استاد اقتصاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار معاونت امور اقتصادی وزارت اموراقتصادی و دارایی جمعیت فعال منتهی به تابستان 95 کشور حدود 26 میلیون و 400 هزار نفر بوده است، اظهار داشت: از این تعداد حدود 23میلیون نفرشاغل بوده و طبق این آمار نرخ بیکاری از 12.2 درصد در بهار 95به 12.7 درصد در تابستان رسیده است.
وی افزود: با توجه به نرخ بیکاری30.2 درصد جوانان 15 الی 24 ساله پیش بینی میشود که نرخ بیکاری و جمعیت بیکار به ترتیب به 14 درصد و حدود 4 میلیون نفر در پایان سال 1395 برسد.
این کارشناس اقتصادی معتقد است که باید نیم نگاهی به جمعیت دانشجو از سوی مسئولان و سیاستگذاران اقتصادی کشور وجود داشته باشد چراکه جمعیت حدود 5 میلیون نفری طی چهار سال آینده به جمعیت فعال کشور اضافه خواهد شد.
حاجیان فرد تأکید کرد: با توجه به توان اشتغالزایی اندک دستگاههای دولتی در هر سال، بدون برنامه ریزی و نگاه فراجناحی به حوزههای مختلف اقتصاد، دولت فعلی دچار چالش جدیتری در بازار کار کشور خواهد شد؛ به این ترتیب لزوم توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که شامل حمایت از تولید ملی،کمک به نخبگان، صاحبان مشاغل واستفاده از فنآوریهای نوین و همچنین اجرای دقیق سیاستهای کلی اصل 44 هست، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
این استاد اقتصاد با بیان اینکه عملکرد دولت در حوزههای مختلف نشان از افزایش نسبی سهم اشتغال در حوزههای کشاورزی و خدمات دارد، گفت: کاهش 0.7 درصدی سهم اشتغال درحوزه صنعت نگرانیهایی را از آینده به وجود آورده است.
خالد توکلی –جامعهشناس و پژوهشگر: کول بری در نمای نزدیک
فرارو-"با اینکه یک زنم، هیچوقت نترسیدهام. بعضیوقتها بهتنهایی، ساعت 2 یا 3 نیمهشب برای گرفتن پولی ناچیز، در حد بخور و نمیر به راه و کوهستان زدهام. هرباره بین 30 تا 50 کیلو بار با خودم به عراق برده یا آوردهام. ماموران هم بارها ما را گرفتهاند، اما ما که کار حرامی انجام نمیدهیم... این مردها را ببینید؛ برای درآوردن 20 تا 40 هزار تومان برای زن و بچه این سختیها را به جان میخرند".
کول بری در نمای نزدیک
خالد توکلی –جامعهشناس و پژوهشگر- در گفتگو با فرارو گفت: مردمِ کولبر از زمان قدیم بودهاند. از زمانیکه بحث قاچاق میان مرزهای ایران، عراق و ترکیه پیش آمد آنها به عنوان یک اصطلاح و شغل شناخته شدند.
به گفته این فعال مدنی کولبری به مبحث واردات کالاهای خارجیای برمیگردد که بهطور قانونی امکان آن نیست که از کشورهای خارجی و از خاک عراق وارد ایران شود. بنابراین از طریق کولبران این اتفاق میافتد، چرا که این کالاها در عراق نیز بازار ندارند.
توکلی میگوید موقعیت مرز کوهستانی و مسیری که امکان رفتوآمد ماشین در آن نیست، منجر شده تا کولبرها بتوانند بهترین گزینه برای وارد کردن این کالاهای خارجی باشند.
وی همچنین در ادامه تاکید میکند که بهدلیل سردی هوا در این مناطق افراد کولبر این مشکل را نیز برای قاچاقچیها تا حدی حل کردهاند.

خالد توکلی درباره دیگر دلایل ادامه پیدا کردن کولبری اظهار کرد:
مقالات دیگر...
- ایران بیش از ۴۵۰ هزار مدیر دولتی داریم درحالی که کل کشور ژاپن تنها ۳۰۰ هزار کارمند دولتی دارد!
- محمدعلی اثنی عشری: بررسی موانع و راهکار های رونق اقتصادی و اشتغال در ایران
- وبسایت الف نوشت: ۸.۵میلیون ایرانی حقوق بگیر دولت+جداول تفکیکی
- تسنیم منتشر کرد: متن کامل قانون"مبارزه با قاچاق کالا و ارز
- محمدعلی اثنی عشری : رونق اقتصادی در ایران - قسمت اول