خالد توکلی –جامعهشناس و پژوهشگر: کول بری در نمای نزدیک
صفحه1 از2
فرارو-"با اینکه یک زنم، هیچوقت نترسیدهام. بعضیوقتها بهتنهایی، ساعت 2 یا 3 نیمهشب برای گرفتن پولی ناچیز، در حد بخور و نمیر به راه و کوهستان زدهام. هرباره بین 30 تا 50 کیلو بار با خودم به عراق برده یا آوردهام. ماموران هم بارها ما را گرفتهاند، اما ما که کار حرامی انجام نمیدهیم... این مردها را ببینید؛ برای درآوردن 20 تا 40 هزار تومان برای زن و بچه این سختیها را به جان میخرند".
کول بری در نمای نزدیک
خالد توکلی –جامعهشناس و پژوهشگر- در گفتگو با فرارو گفت: مردمِ کولبر از زمان قدیم بودهاند. از زمانیکه بحث قاچاق میان مرزهای ایران، عراق و ترکیه پیش آمد آنها به عنوان یک اصطلاح و شغل شناخته شدند.
به گفته این فعال مدنی کولبری به مبحث واردات کالاهای خارجیای برمیگردد که بهطور قانونی امکان آن نیست که از کشورهای خارجی و از خاک عراق وارد ایران شود. بنابراین از طریق کولبران این اتفاق میافتد، چرا که این کالاها در عراق نیز بازار ندارند.
توکلی میگوید موقعیت مرز کوهستانی و مسیری که امکان رفتوآمد ماشین در آن نیست، منجر شده تا کولبرها بتوانند بهترین گزینه برای وارد کردن این کالاهای خارجی باشند.
وی همچنین در ادامه تاکید میکند که بهدلیل سردی هوا در این مناطق افراد کولبر این مشکل را نیز برای قاچاقچیها تا حدی حل کردهاند.

خالد توکلی درباره دیگر دلایل ادامه پیدا کردن کولبری اظهار کرد:
- قبلی
- بعدی >>